Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma, după succesul pelerinajului din Satele Unite ale Sătmarului: ”Unitatea ne dă tăria și energia de care avem nevoie”
Florin Răchitan  - Luni, 25 Septembrie 2023

Inițiat ca o recreare a pelerinajelor pe care le făceau strămoșii noștri cu căruțele la mănăstiri, cea de-a doua ediție a evenimentului creștin-patriotic ”Satele Unite ale Sătmarului”, ce s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, s-a bucurat nu doar de o participare numeroasă, dar și de un interes uriaș pe toate mediile de socializare, semn că o asemenea inițiativă era demult așteptată în județul Satu Mare și deja devine tradițională.

Timp de două zile, sute de sătmăreni sosiți din toate colțurile județului, călare sau în căruțe, au străbătut traseul ce a început la hotarul cu județul Maramureș, la Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” din Lunca Apei, până în inima Țării Codrului, la Mănăstirea ”Izvorul Tămăduirii” de la Măriuș, unde participanții au asistat și la un program artistic asigurat de cei mai îndrăgiți artiști populari din județul Satu Mare și de doamna muzicii populare românești, Veta Biriș.













Ideea concepută de mai multe organizații patriotice românești din județul Satu Mare a fost pusă în practică sub conducerea deputatului liberal Adrian Cozma, iar cei care și-au adus contribuția la desfășurarea acestui eveniment inedit au fost întâmpinați cu pâine și cu sare, cu provizii, dar și cu scurte programe artistice în toate comunitățile locale prin care au trecut pe traseul dintre mănăstiri.






















”Satele Unite al Sătmarului, o sărbătoare care a intrat în inimile noastre! Au fost două zile pline de entuziasm și bucurie și am simțit că împreună putem face totul pentru aceste ținuturi binecuvântate. Ne vedem anul viitor la o ediție specială! Mulțumesc tuturor pentru implicare!

Unitatea ne dă tăria și energia de care avem nevoie în acțiunile noastre. Împreună ne vom atinge obiectivele și idealurile” – a declarat Adrian Cozma.

2776 vizite
Distribuie pe